unortodoxingatlanos

unortodoxingatlanos

Hogyan dolgoztassunk meg egy ingatlanost a jutalékáért

2020. szeptember 16. - Egylet.hu

Kolléganőnket, Andit egyik korábbi elégedett ügyféle ajánlotta egy kedves ismerősének, Vikinek. A pesterzsébeti lakás tulajdonosa előzőleg egy kisebb ingatlan irodával kötött szerződést, de nyolc hónap alatt semmi nem történt a lakás körül. Viki egyre türelmetlenebbül hívta az ingatlanközvetítőt a fejlemények miatt, de minden alkalommal azt a választ kapta, hogy nincsen érdeklődő. A hirdetésben szereplő fotók mellett ezen nem is csodálkoztunk:

Amikor Andi felkereste, bemutatta a csapatunkat és a referencia munkáinkat, Viki azonnal eldöntötte, hogy együttműködik vele a lakás eladásában. 

Rengeteg doboz volt felhalmozva, mert Viki annyira szeretett volna már elköltözni, hogy a használaton kívüli dolgait kartondobozokban tárolta a lakás különböző pontjain. Andival átbeszélték az együttműködési szerződésünket, és közösen úgy döntöttek, hogy az összes extra szolgáltatást igénybe veszik, a gyors értékesítés érdekében. A kijelölt nap reggelén Andi egy órával a csapat érkezése előtt felment Vikihez, és elkezdték kihordani a dobozokat a lakás melletti folyosóra, elpakolták a személyes tárgyakat és ruhákat a szekrényekbe. Így, mire a csapat (okleveles lakberendező, hivatásos ingatlanfotós, videós, 360 fokos ingatlansétát elkészítő szakember) megérkezett, már rendezettebb volt a lakás, megkezdhették a munkát. 

Nem volt karnis az ablakoknál, függöny nélkül pedig nem mutat jól a lakás. A függöny nem csak a belátást korlátozza, de az a „ruhája” is az ingatlannak. (A függöny jelentőségéről, méretének helyes megválasztásáról majd egy külön blogbejegyzésben írunk.) Mivel Andi a lakásról készült fotókat előzetesen megküldte lakberendezőnknek, így ő már a megbeszélt mennyezeti sínekkel felszerelkezve érkezett. A meglepetés a helyszínen érte a csapatot, amikor kiderült, hogy az egyik szobában az ablak előtt gipszkarton álmennyezet van, a másik szobában pedig olyan kemény vasbeton a födém, hogy beletört a fúrószár. A csapat egyik férfi tagja elszaladt a közeli barkácsboltba, vásárolt még néhány fúrószárat és gipszkartonba való tiplit, hogy a karnisok a helyükre kerülhessenek. Közben, a többiek segítettek a lakberendezőnek az odaszállított bútorok összeállításában, az erkély rendbetételében, a meglévő berendezési tárgyak átmozgatásában. Miután helyükre kerültek a kiegészítő dekorációs elemek, textíliák és a függönyök, megkezdődött a profi fényképek, a 360 fokos ingatlanséta, valamint a videó elkészítése. Ahogy Viki figyelte a szeme láttára átalakult lakást, a függönyök annyira megtetszettek neki, hogy megvásárolta őket a lakberendezőtől. A lakás átalakítása és a bemutató anyag elkészítése egy teljes munkanapot vett igénybe a négy fős csapatnak. A végeredmény szerintem magáért beszél:

 A lakásra, a hirdetés megjelenését követően, azonnal két vevő jelentkezett. Mindkét érdeklődő vételi ajánlatot tett, de sajnos az első vevőről a mélyebb átvilágítás során kiderült, hogy nem hitelképes. Hitelközvetítő részlegünk így megkímélte mindkét oldalt a csalódástól vagy az anyagi veszteségtől. A második vevő ajánlatát is elfogadta az eladó, bár itt előzetes éles hitelbírálatot kellett kérnünk, hogy biztosan elmondhassuk, létre fog jönni a tranzakció.

A nyolc hónap eseménytelensége után történt, szinte azonnali eladás, megerősítette mind a tulajdonost, mind a csapatot, hogy ennek az értékesítési módszernek van létjogosultsága. A hab a torán, hogy a fenti – nem éppen elterjedt – szolgáltatások költségeit a sikerdíjunk tartalmazza.

A szerződéskötés és hitelügyintézés az Egylet ügyvédjével és hitelközvetítőjével gyorsan, zökkenőmentesen zajlott le. Mivel egy kézben volt minden folyamat, mindkét ügyfelet megnyugtató módon tudtuk értesíteni az éppen aktuális eseményekről. Vikinek gyors iramban kellett egy új otthont találni, hogy mire a hitelezési folyamat lezárul, és birtokba adhatja a lakást, legyen hova költöznie.

Viki reggeltől estig tartó munkaideje miatt nem tudott időt szánni új otthona megtalálására, ezért megkérte Andit, segítsen neki ebben is. Kolléganőnk, aki már jól ismerte ügyfele igényeit, bújta a hirdetéseket, felhívta a tulajdonosokat illetve az ingatlanközvetítőket, leegyeztetett velük minden lényeges kérdést. Ami átment a szűrőn, azt emailben elküldte Viki részére, ő pedig véleményezte. Amikor elindultak lakásnézőbe, Viki – a gondos előkészítésnek köszönhetően – már gyorsan tudott dönteni, és hamar megtalálta a keresett új otthonát. Andi végig mellette volt, segített az ártárgyalásban, és megtörtént a megegyezés minden tekintetben. Hamarosan létrejött Viki második adásvételi szerződése, melyben már boldog vevőként szerepelt. A következő pár héten már csak a pakolással és a felesleges holmik eladásával illetve kidobásával kellett foglalkozni. Természetesen Andi ebben is segített Vikinek. Az eladandó bútorokat lefotózta, lemérte, és hirdetéseit feltette az internetre. Néhány nap múlva Viki kétségbeesetten hívta kolléganőnket, hogy jelentkezett egy házaspár a kanapékért, vidékről jöttek teherautóval más bútorokért, amit valamiért mégsem vettek meg. Most azonnal szeretnék megnézni az eladásra kínált darabokat, de ő nem tud elszabadulni a munkahelyéről. Andi nem volt rest, elment Vikihez a munkahelyére, magához vette a lakáskulcsot, felment Viki lakásába, lebonyolította az adásvételt, majd vissza vitte neki a kulcsot. Viki el sem akarta hinni, hogy van olyan személy, aki mindezt önzetlenül megteszi. Végül a feleslegessé vált szekrények is eladásra kerültek a költözés időpontjáig. Megbízható, gondos költöztetőt is tudtunk ajánlani, aki a költöztetésen kívül, a lomok selejtezését is megoldotta.

Új otthonba, új bútorok illenek. Ebben lakberendezőnk segített személyes tanácsadással, illetve elkísérte Vikit több bútoráruházba, ahol együtt választották ki az új otthon berendezési tárgyait.

Viki imába foglalta barátnője nevét, aki megismertette őt közösségünkkel. Megbizonyosodott arról, hogy az Egylet csapata valóban A-tól Z-ig minden, az ingatlannal kapcsolatos ügyintézésben otthonosan mozog, és segítségére van megbízóinak.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://unortodoxingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr6416200190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása