unortodoxingatlanos

unortodoxingatlanos

Hogyan lehet könnyedén eladni egy bútorozatlan, üres lakást?

2020. október 09. - Egylet.hu

 

Ennek a belvárosi, 40 m2-es egy szobás lakásnak az élettere nem tűnt tágasnak.

ilyenvolt.jpg

Anno, az ötvenes években, amikor ezeket a gyönyörű, hatalmas, 5-6 szobás nagypolgári lakásokat feldarabolták, némelyiket igencsak meg kellett erőszakolni ahhoz, hogy valami lakásfélét ki lehessen belőle alakítani. Ezért találkozunk ma Budapest belvárosában sok olyan ingatlannal, aminek teljesen elképesztő formája, elrendezése van. Sokszor a közlekedő terek tágasabbak, mint a lakószobák. Gyakran a körfolyosóról egyenesen a konyhába érkezünk. Előfordul, hogy a komfortosítás során fürdőszobát csak az előszobából leválasztott kuckóban lehetett kialakítani, ami torzzá teszi a lakást.

Ennél a lakásnál egy két és fél méter széles, hat méter hosszú folyosón jutunk el a mindössze 17 m2-es nappaliba. A kis alapterületű helyiségek esetében ront a helyzeten az extrém belmagasság is, ettől még szűkebbnek érezzük a teret. Optikai csalódás, de az embernek olyan érzete támad, mintha egy csőben lenne. De ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne egy kellemes, élhető lakást kialakítani belőle. Ahhoz, hogy meg tudjuk mutatni a lakás értékét, lakberendezőnknek be kellett azt bútoroznia. A nappaliban kialakított két fő számára egy kényelmes étkezősarkot, térelválasztó komóddal elszeparált egy háló részt, ahova befért egy 160 cm széles franciaágy és két éjjeli szekrényke is. Nagyjából 10 m2-es szabad terület maradt a szobában, ahol két fotellel és egy tv szekrénnyel kialakította a nappali teret. A tágas előszobában, a teljes belmagasságot kihasználva lehet elhelyezni a ruhásszekrényeket, ami az itt élők összes holmiját elnyelheti. Az így berendezett lakás otthonosnak, élhetőnek tűnt, minek következtében az ingatlanos szakértő egy hét alatt megtalálta az új tulajdonosát.

ilyenlett.jpg

A birtokbaadáskor lakberendezőnknek is a helyszínre kellett mennie, hogy a saját bútorait és dekorációs tárgyait szakszerűen összepakolja. A szállító cég profi emberei pillanatok alatt kiürítették a lakást. Ott volt a vevő, már átvette a kulcsokat az eladótól, leolvasták a mérőórákat, amikorra a lakást feldíszítő, majd kipakoló lakberendező is végzett. Fogta az utolsó csomagot, és indulni akart, amikor meghallotta az ismerős sóhajt. Ránézett az új tulajdonos arcára, ahogyan az üres falak által határolt kis helyiséget szemléli, és azonnal megértette az érzelmeit.

- Ugye, mennyivel kisebbnek tűnik? – mosolyogott az új vevőre.
- Igen – felelte zavartan a hölgy –, ha nem láttam volna berendezve, el sem hinném, hogy ennyi minden elfér itt.
- Valóban, az üres lakás mindig kisebbnek tűnik, mint egy optimálisan bebútorozott.
- De hogy lehet ez? Az ember azt gondolná, hogy a bútorokkal csak zsúfoltabb lesz.
- A bútorok segítenek elhatárolni, kijelölni a tereket. Természetesen nem mindegy, milyen méretűek, formájúak, színűek azok a bútorok és kiegészítő tárgyak. Ha megfelelően vannak összeválogatva, nemcsak kényelmessé, de hangulatossá, barátságossá is varázsolják a helyiséget.

Átadta neki a névjegykártyáját és bíztatta, hogy keresse bátran, ha lakberendezői segítséget szeretne kérni. Amikor az ajtóból visszanézett, még látta, ahogy a vevő hitetlen arccal nézte a kezében lévő mérőszalagon szereplő értéket.

Azonban, hála a számítástechnikának, már nem csak bebútorozással, home staging-el lehet megmutatni, hogyan nézne ki az adott lakás, ha be lenne rendezve. Különböző számítógépes programok segítségével valósághű, fénykép minőségű látványtervet is lehet készíteni az adott ingatlanról. Ezek a 3D hatású, foto realisztikus képek tökéletesen megmutatják az ingatlan értékeit. Egyetlen hátrányuk, hogy amikor a vevő bemegy az üres lakásba, nem az a kép fogadja, amit a hirdetésben látott. Ilyenkor a felkészült ingatlanszakértő egy tablet-en vagy laptopon az érdeklődő kezébe adhatja a látványterveket, hogy könnyebb legyen elképzelnie a leendő új otthonát.
emelet_szuloi_halo_sotet.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://unortodoxingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr3216233978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása